top of page
Search

De versoepelingen per 5 juni


Momenteel zitten we in de tweede stap. Hetgeen betekent dat de horeca de terrassen kan exploiteren. Echter, dit is ook het enige wat de horecaondernemer nu nog kan. We komen binnenkort, vooralsnog 5 juni, aan bij stap 3. In stap drie is alweer meer mogelijk voor de horecaondernemers in het exploiteren van hun restaurant. Hieronder een kort overzicht van de versoepelingen die deze week ingaan:

  • De horeca mag weer open tussen 06:00 uur en 22:00 uur. De openingstijd is hiermee wederom uitgebreid.


  • De horecaondernemer mag weer gasten binnen in het restaurant verwelkomen. Hierbij geldt wel dat reserveren verplicht is en er een gezondheidscheck aan de deur moet worden gedaan. Per restaurant zijn maximaal 50 gasten toegestaan. Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het restaurant. Kleine restaurants en eetcafés zullen waarschijnlijk minder gasten kunnen plaatsen.

  • Daarnaast mogen maximaal 4 personen gezamenlijk aan één tafel zitten, die niet tot hetzelfde huishouden behoren. Hierbij zijn kinderen tot en met 12 jaar uitgesloten. Het is wel belangrijk en verplicht dat personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, anderhalve meter afstand van elkaar houden. Daarnaast mag één huishouden, dat al dan niet groter is dan 4 personen, ook gezamenlijk aan één tafel zitten zonder anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Dit geldt ook voor op de terrassen.

  • In de restaurants is een vaste zitplaats voor de gasten verplicht. Hierbij zijn zitplaatsen aan de bar uitgesloten. Het is dus niet toegestaan om gasten aan de bar te plaatsen.


  • Het restaurant of eetcafé mag tijdens het diner een maximum van twee shifts per tafel draaien. Hetgeen betekent dat per tafel, maximaal twee verschillende groepen op dezelfde avond mogen eten. Daarnaast is zelfbediening, zoals vaak in ‘all you can eat’-restaurants wordt toegepast, nog niet toegestaan.


  • Ten slotte mag een horecaondernemer weer een evenement organiseren in zijn of haar etablissement. Indien de horecaondernemer hierbij gebruik maakt van verplichte toegangsbewijzen, mag hij zoveel mensen binnenlaten waarbij de anderhalve meter kan worden gewaarborgd. Hetgeen wil zeggen dat grote ‘venues’ meer mensen mogen ontvangen dan de toegestane 50, indien zij gebruik maken van de verplichte toegangsbewijzen. Voorgaande komt op het juiste moment, gezien de aankomende sportzomer.

In de zijbalk (hier rechts) vindt u een handige infographic waarin bovenstaande regels kort zijn samengevat. Deze kunt u kosteloos downloaden, uitprinten en ophangen in uw restaurant of eetcafé, zodat u en uw personeel ten alle tijden op de hoogte zijn van de geldende maatregelen.

Downloads

Poster openingsregels

Tijdelijke uitvoeringsregels
terrassen Maastricht 2021

bottom of page